El Govern anuncia la intenció d’adherir-se al Conveni Internacional sobre la Biodiversitat

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 30 d'Abril de 2010

El ministre de Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay, va anunciar que el Govern està treballant per proposar l’adhesió d’Andorra al Conveni Internacional sobre la Biodiversitat durant aquest any, aprofitant la importància que ha pres aquest tema en celebrar-se l’Any Internacional de la Diversitat Biològica o de la Biodiversitat.

El ministre va explicar que l’objectiu del Conveni, en vigor des del 1993, és assegurar una acció internacional eficaç per frenar la destrucció dels ecosistemes i les espècies, i que no comportarà unes obligacions difícils de complir.

D’altra banda, el president de la Comissió Nacional Andorrana per la Unesco (CNAU), Joan Peruga, va explicar les activitats que s’han preparat durant els propers mesos per commemorar l’Any Internacional de la Diversitat Biològica. En primer lloc, els dies 8 i 9 de maig se celebraran unes jornades col·loqui sobre biodiversitat i turisme a Arinsal i Ordino, organitzades per l’Associació per la Defensa de la Natura (ADN). El programa inclou una taula rodona sobre la biodiversitat als parcs naturals del Pirineu, una xerrada sobre la legislació andorrana en relació aquests temes, una conferència a càrrec de Josep Maria Mallarach, consultor de Medi Ambient, que va col·laborar en el projecte de l’Associació per la Defensa de la Natura Petjada ecològica, i una sortida al parc natural de Sorteny.

Els actes continuaran amb una trobada d’escolars a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany el 18 de maig.

pdf3.jpg