Sis departaments del Govern, presents a la CNPI

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 29 d'Abril de 2010

Fins a sis departaments governamentals estaran representats a la Comissió Nacional per a la Igualtat (CNPI) que va quedar constituïda formalment ahir després de la publicació al BOPA del decret de creació. Els departaments de Benestar, Salut, Treball, Joventut, Educació i Interior estaran presents en l’organisme transversal que ha de treballar per eradicar les pràctiques discriminatòries i que ha de complementar la feina duta a terme per la secretària d’Estat d’Igualtat, Marta Mata, nomenada fa unes setmanes.

A banda dels departaments governamentals, la Justícia també hi estarà present amb dos representants, un per a la Batllia i l’altre per a la Fiscalia General. Un representant dels Comuns completarà la composició fixa de la CNPI. A més, tant els grups parlamentaris com el Raonador del Ciutadà estan convidats a participar a l’organisme que es podria ampliar per decisió del Govern.

El decret publicat ahir especifica les funcions i objectius de la comissió que seran les d’identificar vulneracions i mancances d’igualtat en els diferents àmbits socials, així com qualsevol tipus de discriminació. També tindrà la funció de promoure canvis i proposar polítiques per fer possible la igualtat efectiva, la no discriminació i la lluita contra la violència de gènere. Els àmbits de treball seran infància, gènere, gent gran, discapacitats i immigració. La comissió es reunirà un mínim de sis vegades l’any, tot i que el reglament preveu que el nombre de reunions es pugui incrementar sempre que així ho sol.liciti com a mínim un terç dels seus membres.

pdf3.jpg