El Govern pagarà el GAdA el juny del 2011

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 29 d'Abril de 2010

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va publicar ahir el reglament que ha de regular la gestió i avaluació de l’acompliment (GAdA) per a aquest any.

El text fixa uns terminis que han de culminar el juny del 2011, que és la data límit per fer el pagament al funcionariat. A diferència del que havia succeït en els anteriors cicles, aquesta avaluació d’objectius i competències no es traduirà en un complement que es consolidi al salari. Així que els funcionaris cobraran una sola prima que sorgirà fruit de l’import generat per l’acompliment i multiplicat per 13 pagues. L’augment retributiu pot ser d’entre el 0% i el 6% en funció de la nota obtinguda (i que va de l’insuficient a l’excepcional), i també segons la posició que es tingui dins la graella salarial.

El Govern també es reserva el dret d’efectuar correccions. Així, segons estipula el reglament, “tenint en compte el model estandarditzat, el nombre de persones per departament i les dades històriques d’avaluació, la secretaria d’Estat de la Funció Pública podrà proposar al Govern l’aplicació d’un marge de desviació suplementari, garantint que els resultats no superin la dotació pressupostària prevista i que s’adeqüin a les distribucions establertes”.

Cal afegir que, a diferència dels cicles anteriors, el percentatge d’increment salarial resultant de la nota obtinguda no s’aplicarà sobre el sou de cada funcionari, sinó sobre tres mitjanes salarials.

El reglament no satisfà els treballadors de l’administració, però ja van avançar dimarts que no es posicionarien ni a favor ni en contra perquè ara pel que apostaven era per la regulació d’un nou sistema d’avaluació a partir del 2011. I ja adverteixen que ha de ser totalment renovat.

Es regula la comissió nacional que ha de vetllar per combatre les desigualtats

Representants del Govern, dels comuns, de la justícia (Batllia i Fiscalia), dels grups parlamentaris i el raonador del ciutadà integraran la Comissió Nacional per a la Igualtat, l’ens ideat per l’executiu per impulsar polítiques que resolguin situacions de desigualtat a la societat, i no tan sols de gènere. Es tracta d’una comissió adscrita a Presidència i que estarà presidida pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, malgrat que podrà delegar aquestes funcions en la secretària d’Estat d’Igualtat, Magda Mata.

En els propers dies s’haurà de tancar la composició de la comissió perquè comenci a treballar. Infància, gènere, gent gran, discapacitats i immigració seran els àmbits en què hauran d’actuar. Segons el decret de funcionament de l’organisme, que va publicar ahir el BOPA, els seus membres hauran d’establir prioritats d’actuació, elaborar propostes de millora i vetllar perquè se’n faci una correcta aplicació, detectar noves necessitats i també promoure nous recursos per resoldre les situacions de vulnerabilitat de la població.

pdf3.jpg