Funció Pública impulsa un estudi sobre les jubilacions

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 28 d'Abril de 2010

El Govern va anunciar ahir en un comunicat de premsa que es troba actualment “en espera que la consultora espanyola AON Consulting –a la qual el Govern Pintat li havia encomanat un estudi actuarial– completi aquest informe detallat de tot el personal actiu de l’Administració”. Aquest estudi serà, segons va indicar l’Executiu, “la base per tal de poder conèixer l’abast exacte del compromís del Govern pel que fa a pensions de jubilació”, al temps que “la necessària conclusió del treball iniciat per aquesta consultora a mitjan any 2008”, tot seguint un informe previ de l’any 2006.

Segons el Govern, “l’empresa espanyola va reconèixer al Govern haver treballat amb hipòtesis bàsiques sense haver tingut en compte, per exemple, particularitats de cada cos especial, i sense haver tingut accés a l’extracte de punts de vellesa dels empleats de l’Administració General”. En aquest sentit, des d’aquest mes de març, la Secretaria d’Estat de Funció Pública ve realitzant una recollida d’autoritzacions dels empleats de l’Administració general per tal que el Govern pugui disposar de les relacions dels punts de vellesa de la CASS dels seus treballadors. L’Executiu calcula que amb l’obtenció d’entre el 75% i el 80% de les dades es podrà assolir un estudi actuarial detallat “amb garanties de fiabilitat”. Actualment, el 65% dels funcionaris ja ha donat la seva autorització per facilitar aquest l’estudi.

SIS HIPÒTESIS Des del Govern es va assenyalar ahir que a l’informe preliminar de la consultora es recollien sis hipòtesis en referència al cost que suposaria per a l’Estat assumir la jubilació dels funcionaris –que equival al 70% de seu darrer salari, import que assumeix parcialment la CASS i la resta, el Govern. Aquestes hipòtesis “estableixen quant suposaria per a l’Estat la jubilació de tot el personal de l’Administració, que se situaria entre 150 i 265 milions d’euros”, segons va indicar el Govern. El nou estudi, que està previst que arribi a mans de l’Executiu de Jaume Bartumeu els propers mesos, un cop recollides les dades dels punts de vellesa de la CASS dels funcionaris, “permetrà determinar amb exactitud el cost de la jubilació dels treballadors de l’Administració general”.

Al comunicat emès ahir s’indica que les pensions de jubilació van suposar per a l’Administració un cost de 2,65 milions d’euros durant l’any passat. En aquest sentit, l’esmentat cost és fruit d’un total de 118 jubilats i de 62 prejubilats a desembre del 2009.

pdf3.jpg