Bartumeu qüestiona que el Govern liberal vulgui arribar a un consens en matèria fiscal

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Setembre de 2007

logomesandorra

L’Alternativa aplega unes 150 persones a un acte amb el rerefons de les properes comunals

A.L.

Les tres formacions que integren l’Alternativa van celebrar ahir un acte que, amb el rerefons de les properes comunals, va voler oferir una imatge d’unitat i de “compromís amb tota la societat”.

El líder de la coalició, Jaume Bartumeu, es va referir al “model de desigualtat creixent” que els dotze anys de governs liberals han generat al país i va qüestionar que el cap de Govern vulgui arribar a un ampli consens en matèria fiscal. El polític socialdemòcrata va subratllar les diferències que el model d’estat que impulsa l’Alternativa presenta amb el del PLA i que va sintetitzar en un projecte basat en “la cohesió social” i en l’aprofundiment en les relacions amb la Unió Europea i no establert sobre “l’aristocràcia del diner” i “l’economia especulativa”. A més, Bartumeu va carregar contra Ferran Mirapeix per negar “l’evidència econòmica amb previsions de Disneyland, o potser de Naturlàndia”, en referència als dubtes expressats pel ministre de Finances sobre l’informe de la Cambra de Comerç. Els altres oradors van exposar també la seva confiança en l’Alternativa i en la “renovació″ per al país que representen, segons va manifestar Ricard de Haro (RD), que va demanar un “esforç” per sortir de “la situació deteriorada” que es viu. Per la seva banda, Pere Babi (GUPI), va destacar la bona entesa del pacte i va posar d’èmfasi en la denúncia de la greu situació econòmica que viu, al seu parer, el Comú d’Ordino. El candidat de l’Alternativa a la corporació escaldenca, Francesc Casals (PS), va assenyalar que la coalició és “una aposta consolidada” i amb “bona convivència” entre les formacions que la integren i no va voler deixar d’apuntar que els resultats de les eleccions comunals del 2 de desembre poden suposar el principi del canvi de cicle polític al país. Casals es va mostrar convençut de les repercussions pel Govern en el cas que les comunals signifiquessin un avenç important de l’Alternativa a totes les parròquies.

L’acte va reunir uns 150 afiliats i simpatitzants, amb una nodrida representació de càrrecs electes, a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany.

pdf.jpg