L’Alternativa es compromet a fer un “Govern de servei públic”

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Setembre de 2007

el Periodic

Enric Guinart

Els líders dels partits que integren l’Alternativa (PS, RD i GUPI) es van aplegar ahir al vespre a la sala d’actes del Comú d’Escaldes per posar de manifest el compromís per tirar endavant «un canvi tranquil» en l’escenari polític del país, un compromís que condueixi a «un Govern de servei públic i defensor de l’interès general», va dir el president del Grup Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu.

Així, davant de la presència de més d’un centenar de militants i simpatitzants de les formacions que componen l’Alternativa, Bartumeu va oferir una llarga exposició marcada per la «confiança» i «l’esperança» en el fet que, tot i que el model del Govern liberal és el de «la desigualtat creixent, de la consolidació de les dues Andorres i del servei a l’aristocràcia del diner», hi ha «uns problemes que tenen solució». Durant el parlament, el president del Grup Socialdemòcrata va tornar a insistir: «Estem disposats a establir un pacte d’estat per intentar trobar un marc tributari seriós, lleial i transparent amb els nostres interlocutors europeus »; però els liberals «no en volen, de pacte», hi va afegir. En aquesta línia, Bartumeu va explicar a tots els assistents a l’acte que durant el dinar que va celebrar divendres passat amb el cap de Govern, Albert Pintat, li va proposar: «Primer ens empassem la Llei d’inversions estrangeres i després ja veurem si volem arribar a un acord sobre fiscalitat». Per la seva banda, el president de  RD, Ricard de Haro, va definir l’Alternativa com un projecte que «ens il·lusiona i ens agermana» i hi va afegir: «El temps de l’Alternativa és per a tota la gent del país, no fem diferències, no som selectius». I després de fer un símil entre la religió i la democràcia en el sentit que són «dos actes de fe», va concloure amb un to sarcàstic: «Els nostres actes, encara que es vegin frenats pel tractoret del Grup Liberal, els farem».

LA RELLEVÀNCIA DE LES COMUNALS / El primer secretari del PS i cap de llista de l’Alternativa a Escaldes a les eleccions comunals va ser precisament qui més es va referir als comicis en qüestió. Així, en una intervenció en què va fer una metàfora de la convivència entre els membres de l’Alternativa com una «vida política en parella», en què «només ens podem dir coses bones», Casals va remarcar que el projecte ja no és «una aposta arriscada» com quan es va crear, el desembre del 2004, i «ara ja s’ha consolidat». I, en especial, el polític escaldenc va deixar clar que l’èxit polític de l’Alternativa a les eleccions del 2009 dependrà de què passi als comicis comunals: «Heu de ser conscients que a l’hora de votar, aconseguir el Govern del país passa per un bon resultat a la majoria de les parròquies». I des del GUPI, Pere Babi, després de criticar que a Ordino «el PLA en vuit anys ha arruïnat Arcalís i en quatre anys més arruïnarà la parròquia», va afirmar el compromís amb l’Alternativa: «El canvi tan necessari per al país també ho és a Ordino».

pdf.jpg