Bartumeu acusa el PLA de basar el seu model polític en el diner

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Setembre de 2007

bondia_miniatura.jpg

L’Alternativa escalfa motors de cara a les eleccions amb un acte de precampanya 

Maria Baró

Malgrat que fins a mitjans de novembre no es dóna el tret de sortida oficial a la campanya electoral, ahir l’Alternativa, integrada pel Partit Socialdemòcrata, Renovació Democràtica i el Grup d’Unió Parroquial Independent, es va desmarcar amb un acte plenament electoralista que va congregar un centenar de persones a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany. 

Càrrecs electes i militants de les formacions de l’Alternativa van respondre amb entusiasme al discurs del cap de l’oposició, Jaume Bartumeu. Un discurs en què no van faltar les dures crítiques a la gestió dels liberals tant en l’àmbit comunal com d’Estat i des d’un prisma principalment econòmic. El socialdemòcrata va explicar que la línia divisòria que separa la majoria i l’oposició “va més enllà d’un tall sociològic” i va assegurar que la confrontació amb el cap de Govern, Albert Pintat, “va molt més enllà de les divergències sobre la Unió Europea, abans hi ha una confrontació de valors que donen sentit a la vida”. I és que Bartumeu va afirmar que el màxim responsable de l’executiu “ens proposa el diner com a valor i el diner no fa la persona”. Per aquest motiu, el cap de l’oposició advoca per “una altra política, que permeti un creixement sostenible”. El socialdemòcrata també va parlar sense embuts de les reunions que manté amb Pintat per arribar a un pacte d’Estat en matèria fiscal i sobre la Unió Europea, un acord que a hores d’ara sembla més lluny que mai segons les paraules del president del grup parlamentari. En aquest sentit, Bartumeu va recordar que va oferir al cap de Govern un pacte “seriós i transparent, però potser ja comença a ser hora que se’ns entengui i de dir que no volen el pacte”. Així, el socialdemòcrata va manifestar davant dels assistents que els liberals “pretenen que ens empassem la llei d’inversions estrangeres i després ja veurem si es tira endavant el pacte”. El ministre de Presidència i Finances, Ferran Mirapeix, tampoc va quedar exempt de les crítiques del socialdemòcrata, que va apuntar que “no pot ser que les finances d’aquest país estiguin en mans de persones que creuen en l’economia especulativa i no en el petits empresaris i menys en la Cambra de Comerç”. Amb referència al model que proposa l’Aternativa, Bartumeu va assenyalar algunes línies bàsiques, com ara enfortir la competitivitat de les empreses, una nova legislació social a través d’un govern de serveis públics o una imposició directa sobre els beneficis de les empreses més justa, i sobre els béns de consum.

La resta de protagonistes

L’encarregat d’encetar l’acte d’ahir, però va ser el conseller general de Renovació Democràtica adscrit al grup parlamentari socialdemòcrata, Ricard de Haro, a través d’un parlament en què va destacar que l’Alternativa “cada dia té més força” i va encoratjar el candidat número u d’Escaldes- ngordany, Francesc Casals. Precisament, Casals no va poder obviar la seva tasca com a cap de llista fent diverses mencions al Comú liderat per Antoni Martí en què va indicar que “fa anys que no es prenen decisions valentes”. I va apuntar el 2 de desembre com el dia clau per “obtenir un bon resultat a les comunals per portar aquest canvi que tots estem convençuts que necessitem”. Per la seva banda, el conseller del GUPI a l’oposició del Comú d’Ordino, Pere Babi, va fer referència al 22 de desembre del 2004, quan les tres forces polítiques van signar el pacte de l’Alternativa, en què “hi ha punts de convergència i de divergència, però en un acte de futur de país ens va donar les eines per a una entesa”. La resta del parlament de Babi es va articular al voltant d’una dura crítica dels vuit anys de gestió dels liberals al capdavant de la corporació ordinenca.

pdf.jpg