Els sindicats catalans avalen els projectes en l’àmbit social de l’Executiu socialdemòcrata

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 23 d'Abril de 2010

«Per primera vegada hi ha a Andorra un Govern que té un projecte de país». Així es va expressar Josep Maria Álvarez, el secretari general d’UGT Catalunya, després de la trobada que va mantenir ahir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, juntament amb el seu homònim de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego i el màxim responsable de l’USdA, Gabriel Ubach.

Gallego va afirmar que «la reunió ha anat bé perquè hem pogut veure que hi ha una gran receptivitat des del Govern cap als temes socials».

Bartumeu va avançar que vol entrar a tràmit parlamentari les lleis socials les properes setmanes perquè el Consell General les voti al setembre. Així es presentarà una nova llei de llibertats sindicals que substitueixi l’actual i es presentarà una reforma del Codi de Relacions Laborals. També es va parlar dels drets dels transfronterers. Els sindicalistes catalans van demanar al Govern espanyol que reconegui l’atur als que han quedat sense feina mentre no arriba un acord entre Espanya i Andorra per regularitzar la seva situació.

Finalment també van fer referència als horaris comercials. Els sindicalistes catalans van donar suport a l’actitud del Govern de Bartumeu d’intentar donar més drets als treballadors.

pdf3.jpg