Adjudicades les instal·lacions al Dos Valires per 19,1 milions de €

Autor: eva arasa
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 22 d'Abril de 2010

El Consell de Ministres va acordar ahir, en la seva reunió setmanal, l’adjudicació definitiva dels treballs corresponents a la fase IV de l’obra del túnel dels Dos Valires. L’import de l’adjudicació és de 19,1 milions d’euros i el termini previst d’execució dels treballs, que són la instal.lació dels serveis interiors del túnel, bàsicament, és de 15 mesos.

L’adjudicació, tal com va explicar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha recaigut en una UTE formada per les empreses COPSA i Indra Sistemes SA. Aquests són els últimes treballs que s’han licitat de l’obra del Dos Valires i inclouen un seguit d’instal.lacions, com ara l’enllumenat del túnel, els sistemes de seguretat i els sistemes d’extracció de l’aire de l’interior d’aquesta infraestructura.

MÈTODE ALEMANY

López va recordar que el sistema triat pel Govern pel que fa al finançament d’aquesta quarta fase és l’anomenat mètode alemany, és a dir, el pagament es fa al final de l’obra. Per aquest motiu, l’import global de l’adjudicació, de 19.114.815,28 euros, inclou tant la mateixa obra com el finançament d’aquesta, mentre durin els treballs.

Pel que fa a la paralització de les obres en una part de la boca oest del túnel, com a conseqüència del tràgic esfondrament del 7 de novembre, López va anunciar que la previsió del Govern és que “en les properes setmanes els informes arribin a la Batllia”. A partir d’aquest moment serà quan es podran prendre “les decisions escaients” i una eventual represa dels treballs. En qualsevol cas, el ministre es va mostrar convençut que l’entrada en funcionament del túnel estarà més aviat condicionada per les instal.lacions, que és l’última fase adjudicada. Segons les previsions, l’obra estarà enllestida el juliol de l’any vinent.

pdf3.jpg