El Govern aprova 15,1 milions de € en nous crèdits extraordinaris

Autor: eva arasa
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 22 d'Abril de 2010

El Govern va aprovar ahir un nou paquet de projectes de llei de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit per un valor total de 15,1 milions d’euros.

Aquests diners es destinaran a 18 projectes, entre els quals hi ha diverses inversions del SAAS, per un valor de 6,3 milions d’euros; l’eixamplament i altres treballs a la CG-2, per 2,6 milions d’euros, i diverses inversions en obra pública que ascendeixen a 928.000 euros. El ministre d’Economia i Finances, Pere López, que va ser l’encarregat de presentar els acords de la reunió del Consell de Ministres que va tenir lloc ahir, va destacar també el suplement de crèdit per fer front a noves contractacions del Departament de Justícia, així com el suplement de crèdit que fa referència a les subvencions esportives, que ascendeix a 2,6 milions d’euros.

El ministre Pere López va aclarir que el suplement de crèdit del Departament de Justícia ha de servir per fer front a les noves contractacions previstes en el projecte de pressupost 2010, que finalment no va ser aprovat. Aquest suplement de crèdit, per un import de 154.916,93 euros, correspon a noves places a la Batllia, al Consell Superior de la Justícia, al Tribunal Superior de Justícia i a la Fiscalia General.

Pel que fa a la partida destinada al SAAS, de 6,3 milions d’euros en total, aquesta ha de servir per donar compliment a part del pla d’inversió a tres anys previst per al centre hospitalari i que, segons va assenyalar López, ha acabat veient-se reduït a causa de la no-aprovació del Pressupost. El ministre va explicar que, en concret, es tracta d’inversions de caràcter tècnic i d’adquisició de nous equipaments sanitaris, si bé va matisar que no es tracta, en cap cas, de l’ampliació de les instal.lacions hospitalàries.

OBRA PÚBLICA

Un dels crèdits importants, per valor de 928.000 euros, és el que el Govern destinarà a diferents inversions en obra pública, tal com va assenyalar el ministre d’Economia i Finances. Segons el mateix títol del projecte de llei, el crèdit ha de servir per finançar despeses d’inversió del Departament de Mobilitat i Explotació de Carreteres. De fet, es tracta de treballs de rehabilitació de murs de sosteniment de carreteres, tractaments puntuals i estabilització de talussos en carreteres generals, treballs de revestiment de cunetes de la xarxa de carreteres i refecció de juntes de dilatació de diferents ponts.

D’altra banda, un dels projectes de llei, per un valor total de 2,6 milions d’euros entre crèdit extraordinari i suplement de crèdit, correspon als treballs tècnics i d’execució d’obra d’eixamplament de la Carretera General 2. Aquests treballs inclouen, així mateix, la canalització del riu i la creació d’una rotonda a l’entrada de Canillo, a la zona de Perecaus.

Finalment, López va subratllar el suplement de crèdit de 2,6 milions d’euros per finançar les subvencions a les federacions i clubs esportius. El ministre va assenyalar que aquest projecte de llei és necessari perquè els reglaments obliguen a disposar del total de la partida quan es fan les convocatòries dels ajuts. Quan posteriorment s’activin les dotzenes parts, però, aquestes quedaran en reserva i no s’incorporaran al projecte de Pressupost.

pdf3.jpg