La millora dels accessos des de França centra la reunió amb l’Arieja

Autor: més andorra
Font: redacció
Publicat el: 21 d'Abril de 2010

La millora dels accessos des de França va ser la principal qüestió abordada a la reunió mantinguda ahir entre el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president del Consell General de l’Arieja, Augustin Bonrepaux.

En aquest sentit, el polític francès va exposar a Bartumeu l’evolució del projecte de millora de les carreteres RN20 i RN22 que separen Tarascó del Principat. Tots dos van coincidir en la necessitat que el Govern francès doni llum verd a la millora de les comunicacions viària a la part francesa fins a Andorra i el túnel de Pimorent. Aquest tram, de 53 quilòmetres, compensaria el desequilibri que hi ha amb Catalunya, on s’han realitzat importants inversions a l’eix Barcelona-túnel del Cadí i que hauria de tenir continuïtat pel túnel de Pimorent fins a Tolosa de Llenguadoc.

La reunió també va servir per analitzar el rol que pot desenvolupar Andorra després que hagi entrat a formar part del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP). L’ingrés en aquest consorci es va assolir el 16 de febrer passat, amb la signatura del Protocol d’Esmena del Tractat de Baiona. A més, Bonrepaux va informar Bartumeu de les accions que el Consell General que presideix ha estat desenvolupant als darrers vuit mesos. Segons el Govern, de manera especial es va comentar els contactes mantinguts per Bonrepaux amb el prefecte de la regió de Migdia-Pirineus per enllestir el desviament d’Ax-les- Termes i de la possibilitat d’organitzar, a Foix, una reunió per fer el balanç del funcionament de la concessió del túnel de Pimorent i de l’autopista A66 entre Tolosa del Llenguadoc i Pamiers, tot en relació a la modernització de l’accés a Andorra per carretera. En aquest sentit, des de l’Executiu es va assenyalar que la visita a del copríncep Nicolas Sarkozy serà una bona ocasió per demanar al president de la República de França el seu suport a aquest projecte d’ampliació viària.

pdf3.jpg