El Consell de Ministres aprovarà a la sessió d’avui la creació d’una Comissió per la Igualtat

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 21 d'Abril de 2010

El Consell de Ministres aprovarà, a la sessió d’avui, la creació d’una Comissió per la Igualtat. Aquest nou òrgan estarà destinat al disseny i l’aplicació de polítiques transversals per tenir una visió global de la situació de la igualtat social i de gènere a Andorra.

Així ho va anunciar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, durant l’acte de presa de possessió com a secretària d’Estat per la Igualtat de Magda Mata.

La voluntat de l’Executiu és que en aquesta Comissió hi participin com a membres els comuns, hi assisteixin representants de la Fiscalia General i de la Batllia, a més de representants del Govern. Igualment, es convidarà els grups parlamentaris i el Raonador del Ciutadà. Així, la Comissió serà pluridisciplinar, a més de transversal. L’objectiu és «eliminar qualsevol tipus de discriminació», va assenyalar el cap de Govern i donar compliment a l’articulat de la Constitució, quan estableix els principis d’igualtat de tracte i d’oportunitats. En aquest sentit, el concepte d’igualtat al que s’agafa el Govern en crear aquesta Secretaria d’Estat és ampli i la Comissió formarà diferents grups de treball: per la infància, la gent gran, la immigració i també per qüestions de gènere.

«El repte és important i hi ha moltes expectatives. Esperem tirar endavant i arribar a tenir una societat més justa i cohesionada», va indicar la nova secretària d’Estat per la Igualtat, Magda Mata.

L’antiga directora del departament de Social del Comú de la capital va explicar que la Comissió ja té un calendari establert per desenvolupar les seves tasques. Així, a finals del mes de juliol es vol tenir plenament enllestida una diagnosi sobre l’estat de la discriminació –en els àmbits d’estudi en què es treballarà– a Andorra i establir prioritats. Igualment, la secretària d’Estat va apuntar que es vol treballar amb rapidesa i actuar amb celeritat quan es coneguin desigualtats en les quals es pugui actuar de forma immediata.

Per acabar, Bartumeu va manifestar que aquest és «un nomenament especialment significatiu pel Govern i per la societat», i va recordar que «no comencem el treball des de zero» en aquest àmbit.

pdf3.jpg