El Govern està treballant per crear un parc tecnològic al país

Autor: abel gallardo
Font: diari d'andorra
Publicat el: 20 d'Abril de 2010

El Govern està treballant per crear a mitjà termini un parc tecnològic al país. El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va anunciar que l’executiu està en espera de l’elaboració d’un dossier que estarà enllestit en un parell de setmanes i llavors el Govern estudiarà com realitzar-lo.

La idea, segons va expressar ahir el titular d’Economia i Finances, és poder incloure una partida en els pressupostos del 2011 per començar a construir-lo. La realització d’un parc tecnològic al Principat és una idea que neix arran de les taules de diàleg pel desenvolupament econòmic. “Amb aquest projecte estarem donant suport a la innovació de l’economia del país”, comentava López. L’anunci el va fer en el marc de la presentació dels Premis Innovadors 2010. Fins i tot des del públic assistent es va constatar l’interès per aquesta iniciativa.

NOU ESDEVENIMENT D’ECONOMIA

El ministre també va anunciar que s’està treballant per tirar endavant un esdeveniment que tracti sobre economia. El lliurament dels Premis Innovadors 2010 es realitzarà en el marc d’aquesta nova iniciativa que pretendrà impulsar el sector empresarial fixant-se sobretot en els emprenedors que volen tirar endavant un negoci. Cal recordar que en edicions anteriors el projecte guanyador s’anunciava en un acte que es realitzava en el marc del desaparegut Summit.

Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), que atorga el premi, també ha canviat la imatge per promocionar-lo. Aquest any es pot veure una torreta amb una planta que en lloc de tenir fulles hi té bombetes enceses. “Amb aquesta nova imatge volem transmetre la idea que un emprenedor si té una idea pot convertir- la en realitat”, comentava el director d’ADI, Carles Aleix.

Un dels objectius de la iniciativa és que les propostes empresarials arribin més enllà de les fronteres andorranes. El professor d’ESADE Jordi Fabregat comentava que un dels problemes de les empreses d’Andorra és la internacionalització.

pdf3.jpg