El Govern defineix els entorns de protecció de l’església de Santa Coloma

Autor: R.B.M.
Font: més andorra
Publicat el: 15 d'Abril de 2010

Els criteris arquitectònics i urbanístics sobre l’església de Santa Coloma i el seu entorn són els que es van publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra. El perímetre delimitat s’estableix en funció dels interessos patrimonials identificats i del territori en el qual es considera que les intervencions que s’hi facin poden tenir incidència sobre la percepció que es té del bé.

Els interessos patrimonials d’aquest monument són: les visuals cap al monument, les visuals cap a l’església de Santa Coloma i des del monument cap a l’entorn, la connexió històrica de l’església amb el roc d’Enclar, el poble, les terres i les activitats agropecuàries, els camins i els testimonis arqueològics del subsòl.

L’entorn de protecció estableix tres zones i la primera zona està constituïda per l’entorn immediat que envolta el monument amb l’objectiu de protegir els valors naturals i rurals existents i afavorir-ne la contemplació.

La segona zona és la zona formada per dues àrees que garanteixen la protecció, el control i el desenvolupament adequats de la zona d’acompanyament que envolta el monument. L’objectiu general que guia els criteris arquitectònics i urbanístics d’aquesta zona és assolir un bon nivell d’harmonia amb la primera zona contribuint a garantir la qualitat i la coherència de l’entorn del monument.

Finalment, la tercera zona, anomenada zona d’influència, constitueix els espais perimetrals del nord, de l’est i del sud de l’entorn de protecció, majoritàriament construït i molt urbanitzat. Aquesta zona està en relació visual directa o indirecta amb el monument i en complementa el fons visual perceptible des del monument.

A partir d’ara, doncs, s’obre un període d’un mes perquè les persones interessades puguin efectuar les al·legacions que creguin oportunes a aquesta definició a l’entorn de l’església de Santa Coloma.

pdf3.jpg