Bones propostes per vetllar per la salut

Autor: editorial
Font: bon dia
Publicat el: 7 d'Abril de 2010

El Govern va anunciar ahir, que coincidint amb el Dia mundial de la salut (que se celebra avui), s’ha decidit crear l’Observatori de Salut i Entorn, que ha de servir per comprovar l’impacte del medi en les persones.

Es tracta d’una bona iniciativa, ja que, tal com recorden des de l’OMS, cada vegada són més les malalties i les morts relacionades amb l’entorn en què es viu. En aquest sentit cal tenir en compte que cada cop són més les persones que viuen a les ciutats, on els ambients tenen una contaminació que va a l’alça, i per tant cal que les administracions prenguin les mesures escaients per frenar l’impacte de la pol·lució.

En aquest sentit, és una bona proposta crear aquest observatori, ja que ha de ser una eina que serveixi per dirigir les polítiques sanitàries i mediambientals en funció de les constatacions que es facin. Però si bé es tracta d’una bona mesura, cal que les conclusions a què arribi aquest organisme no es quedin en un calaix i que siguin veritablement tingudes en compte. I també és una bona notícia el fet que des del Govern s’hagi anunciat el desplegament d’un pla d’acció per protegir especialment els infants de les agressions del medi ambient. I és que si bé és interessant la creació d’un observatori, també cal tenir en compte que fan falta mesures més immediates que serveixin per protegir els col·lectius més vulnerables de la població, com ara els menors, la gent gran i les dones embarassades. Caldrà veure quina és l’aplicació de tot plegat, però, si més no, s’ha de felicitar l’executiu per la iniciativa.

pdf3.jpg