Potenciar la qualitat de la formació professional

Autor: editorial
Font: bon dia
Publicat el: 6 d'Abril de 2010

Un dels reptes del ministeri d’Educació és el d’homologar les titulacions de la formació professional amb diferents objectius, però amb el fonamental que siguin reconegudes als països veïns.

Un dels avantatges d’aquesta homologació serà, sens dubte, que aquests alumnes es podran beneficiar d’una certa mobilitat, que els permetrà tenir una educació de més qualitat. Abans, però, d’iniciar aquesta homologació a l’estranger cal que aquestes titulacions siguin publicades al ‘Butlletí Oficial del Principat d’Andorra’ (BOPA), tal com recorden els responsables d’Educació. Sobta que aquestes titulacions que s’ofereixen al Centre de Formació Professional d’Aixovall encara no hagin estat publicades al butlletí oficial, i més tenint en compte que no es tracta de títols de creació recent sinó que fa anys que s’han implantat. Un altre dels reptes és el d’aconseguir que aquestes branques ofertes a l’FP s’adeqüin exactament a les necessitats del país.

Els responsables manifesten que la prioritat no és fer créixer l’FP de manera quantitativa, sinó que el repte és oferir una oferta cada vegada de més qualitat. És una bona notícia, ja que durant molts anys la política educativa pel que fa a la formació professional semblava més orientada a la quantitat que a la qualitat, és a dir, a aconseguir cada vegada un nombre més gran d’alumnes. En aquest sentit, els responsables de les polítiques educatives actuals manifesten que abans de crear noves branques cal una reflexió, ja que potser el que farà falta abans és tancar les que no funcionin o, si més no, adequar-les al que el teixit empresarial del país necessiti. Es tracta d’una bona iniciativa, ja que el que cal garantir és la sortida professional a aquests estudiants.

pdf3.jpg