La FP Sanitària i Social i la d’Informàtica i Xarxes seran les primeres en regular-se

Autor: c. g.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 5 d'Abril de 2010

El procés per d’homologar la Formació Professional, amb la voluntat que les titulacions actuals puguin adquirir oficialitat fora d’Andorra, ja està en marxa.

El secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, va informar que els primers en els quals es treballa són els estudis en ensenyament Sanitari i Social i els d’Informàtica i Xarxa, per tractar-se “dels que tenen més demanda i reben més alumnes”. En aquest sentit, el treball del ministeri s’està centrant en enllestir la publicació dels programes de les titulacions, que veuran la llum “imminentment”, va assegurar Roig.

Paral.lelament, també es publicarà el decret per regular el Batxillerat Professional. Així, aquestes dues titulacions podrien estar homologades durant aquest any, va explicar Roig, i la resta (estètica, secretariat, manteniment de vehicles o activitats esportives i de lleure) s’aniran afegint en els propers cursos. En aquest sentit, ja s’estan produint contactes amb França i Espanya, destins predilectes dels estudiants de FP que no volen quedar-se al Principat, per tal de procedir a convalidar títols i que no hi hagi diferències entre alumnes amb relació a aspiracions educatives o laborals. Aquesta tasca d’homologació també inclouria el Batxillerat Professional.

També amb la voluntat “d’obrir-se cap a Europa”, Roig va explicar que ja s’han tancat els convenis per tal que els estudiants de FP puguin anar a fer les pràctiques laborals a França o a Catalunya. O a l’inrevés, com es demostra en el cas dels alumnes de la Seu, que aquest curs faran les pràctiques a Andorra.

Aquesta aposta ferma per la Formació Professional i el pas en la millora de la qualitat no anirà acompanyada, de moment, de l’obertura de nous edificis de FP, va informar Roig: “L’important ara mateix és consolidar el que ja tenim obert”.

pdf3.jpg