El Govern paga 14.090 euros a les persones atrapades a la nevada del febrer del 2009

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 1 d'Abril de 2010

El Govern ha aprovat una partida pressupostària de 14.090 euros per pagar les pernoctacions efectuades fora del lloc de residència causades per la nevada de l’11 de febrer del 2009.

La nevada va provocar que s’activés la fase vermella a tot el país, per la qual cosa es va recomanar no circular si no era estrictament necessari i, en cas de fer-ho, calia anar amb equipaments especials. També es va prohibir la circulació de vehicles pesants. Els gruixos de neu van arribar gairebé fins a un metre en algunes zones. El nombre total de persones desallotjades pel perill d’allaus va ser de 450, la majoria turistes dels hotels Patagònia i Prats Sobirans, i de la zona a partir de l’Aparthotel Sant Andreu, a Arinsal. També es van quedar sense arribar als seus domicilis els usuaris de la línia de transport escolar al Pas de la Casa, que van passar la nit en hotels o domicilis de familiars de Canillo. A més, 130 treballadors de Grandvalira van ser allotjats als edificis de la base de Grau Roig.

El Consell de Ministres va establir el nivell màxim de risc d’allaus, de 5 sobre 5, a causa de la nevada que afectava el país i aquest fet va implicar la prohibició de qualsevol sortida a la muntanya, i que les estacions d’esquí tanquessin fins a nova ordre. Aquell dia es va avançar la sortida del transport escolar a les parròquies altes. Les zones restringides a la circulació van ser la carretera 530 pel perill que suposa l’allau de la Percanela, la carretera d’Arcalís a partir del Serrat, i la carretera CG-2 a partir de Soldeu, que també es va tallar a partir de les deu de la nit des de Canillo. L’accés a França va romandre tancat igual que el Coll d’Ordino.

pdf3.jpg