Bartumeu insta a lluitar contra la corrupció del sistema judicial

Autor:
Font:
Publicat el: 30 d'Agost de 2007

bondia_miniatura.jpg

Redacció

La iniciativa promoguda pel líder del PS, Jaume Bartumeu, al Consell d’Europa recomana als estats membres un seguit d’iniciatives de caràcter legislatiu per “lluitar contra el perill que representa per a l’estat de dret l’eventual corrupció del sistema judicial”.

En la proposta de recomanació, signada per vint parlamentaris (15 socialistes, 4 democristians i 1 liberal), es recorda que el Grup d’Estats Contra la Corrupció (GRECO) ha manifestat la poca confiança de la ciutadania en el món judicial, al mateix temps que la sensació que “la corrupció judicial és important”. Igualment, el GRECO afirma que el “restabliment de la confiança del ciutadà en els jutges i en el procediment judicial en el conjunt requereix reformes institucionals decidides i el reforç de la independència judicial enfront de qualsevol influència abusiva”.

És en aquest marc i en aquest context que el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha promogut la iniciativa per evitar aquest tipus de delicte. Entre els signants hi ha parlamentaris d’altres petits estats com ara Liechtenstein, Mònaco i San Marino.

pdf.jpg

Accediu al document