Bartumeu lluita contra la corrupció al sistema judicial

Autor:
Font:
Publicat el: 30 d'Agost de 2007

el Periodic

El cap de l’oposició presenta una iniciativa amb recomanacions de caràcter legislatiu

«Vol ser un toc d’alerta per fer front a una problemàtica global», assenyala

El president del Grup Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha promogut a l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa una iniciativa adreçada a formular als estats membres de l’ens recomanacions de caràcter legislatiu «per lluitar contra el perill que representa per a l’Estat de dret l’eventual corrupció del sistema judicial».

La proposta del líder de l’Alternativa –que ha estat signada per 15 parlamentaris socialistes, quatre democristians-populars i un liberal– fa referència directa al conveni penal sobre la corrupció del Consell d’Europa i també el Conveni de les Nacions Unides contra la corrupció: «Tenint en compte la independència dels magistrats i el seu paper cabdal en la lluita contra la corrupció, cada Estat part adopta (…) mesures per reforçar la seva integritat i prevenir les possibilitats de corrompre’ls, sense perjudici de la seva independència» (article 11). A més, el text presentat per Bartumeu «és una proposta global que vol ser un toc d’alerta per fer front a una problemàtica global».

D’altra banda, la iniciativa del líder de l’Alternativa recorda la proposta que el Grup d’Estats contra la Corrupció (Greco), sovint ha trobat una feble confiança ciutadana en el món judicial amb una sensació paral·lela que la corrupció judicial és important: «Ha dit clarament que el restabliment de la confiança del públic en els jutges i en el procediment judicial en el conjunt requereix reformes institucionals decidides i el reforçament de la independència judicial front qualsevol influència abusiva».

ACTIVITAT COHERENT / Bartumeu continua mostrant el seu compromís en la lluita contra la corrupció. I és que a més de ser el representant de l’Assemblea parlamentària en les reunions plenàries del Greco, va ser el ponent de l’Assemblea abans de l’adopció dels convenis penal i civil sobre la corrupció.

pdf.jpg

Accediu al document