Bartumeu proposa accions al Consell d’Europa contra la corrupció judicial

Autor:
Font:
Publicat el: 30 d'Agost de 2007

logomesandorra

La proposta del líder del PS va ser signada per vint parlamentaris europeus

Redacció

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va promoure una recomanació a l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa per lluitar contra el perill que representa l’eventual corrupció del sistema judicial per a l’Estat de dret.

Bartumeu, que és el representant de l’Assemblea parlamentària en les reunions plenàries del Grup d’Estat contra la corrupció (GRECO), va fer referència en la seva proposta al Conveni penal sobre la corrupció del Consell d’Europa i al Conveni de les Nacions Unides contra la corrupció.

A més a més, Bartumeu va recordar en el text que el GRECO “ha trobat sovint una feble confiança ciutadana en el món judicial, conjuminada amb la sensació que la corrupció judicial és important”. Tanmateix, en la proposta presentada per Bartumeu es diu que “el restabliment de la confiança del públic en els jutges i en el procediment judicial en el conjunt requereix reformes institucionals decidides i el reforçament de la independència judicial davant de qualsevol influència abusiva”. La proposta dels president del partit socialdemòcrata va ser signada per quinze parlamentaris socialistes, quatre parlamentaris democratacristians populars i un parlamentari liberal. Entre els signants hi ha representants de Liechtenstein, Mònaco, San Marino i el Principat d’Andorra.

pdf.jpg

Accediu al document