L’Executiu s’amplia amb Bàrcia i Benet per governar en solitari

Autor: iago andreu
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 27 de Març de 2010

Els nous ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, i Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet, van prendre possessió ahir dels seus càrrecs a l’edifici administratiu. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar que l’únic motiu del nomenament havia estat la voluntat de “reforçar” un Executiu que haurà d’encarar la legislatura en solitari.

Bartumeu va rebutjar qualsevol altra interpretació sobre l’elecció que no fos la de descarregar de funcions els sis ministres amb què ha comptat des de juny de l’any passat. Si l’ampliació del Gabinet s’ha fet esperar fins ara ha estat, segons Bartumeu, per les negociacions sobre un pacte d’Estat que inclogués un Govern amb més forces polítiques: “Vaig oferir un Govern de coalició i fins i tot de concentració i no es va voler acceptar”, va afirmar.

El cap de Govern va destacar l’experiència dels dos nous ministres, la de Bàrcia en la política comunal i la de Benet en l’àmbit associatiu, de qui va assegurar que “vénen a treballar en equip, no a lluir els uns més que els altres”. Segons Bartumeu, el seu Govern i els que en el seu dia va encapçalar Òscar Ribas han estat els únics vertaderament col.legiats. El líder socialdemòcrata va animar els dos nous ministres a “treballar fort, malgrat els bastons a les rodes que alguns intenten posar al Govern”. I no va poder evitar repetir l’adagi que ha popularitzar des que el PS va entrar a l’Executiu: “Aquí s’arriba d’hora i es plega molt tard”.

Igualtat, en breu

La incorporació de Benet i Bàrcia no és l’única ampliació que afrontarà el Govern socialdemòcrata aquesta primavera. Aviat es crearà la Secretaria d’Estat d’Igualtat, un càrrec per a qui Bartumeu ja té triada la persona, però que no es farà públic fins després de Setmana Santa.

pdf3.jpg