Blasi insisteix en la lluita contra les importacions de productes il.legals

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 27 de Març de 2010

El secretari d’Estat d’Esports, Joventut i Voluntariat del Govern d’Andorra, Manel Blasi, va signar ahir un acord de col.laboració amb Espanya per continuar en la tasca de la lluita contra el dopatge.

En l’acte, Blasi av insistir en la intenció del Govern de perseguir les pràctiques il.legals en l’esport, a banda de lluitar contra les hipotètiques importacions de productes prohibits. Blasi es va reunir a Madrid amb el seu homòleg, Jaime Lissavetzky, per signar el Calendari de Cooperació Esportiva, en benefici mutu dels dos estats.

Aquesta setmana passada, el canal de televisió espanyol Telecinco va emetre un reportatge sobre dopatge en el qual suposadament una farmàcia del Principat subministrava EPO (Eritropoyetina) sense recepta, després que algunes altres no donessin el fàrmac. En aquest sentit, el secretari d’Estat va afirmar ahir que d’aquest tema no es va parlar en la reunió amb Lissavetzky, però sí que es van refermar els llaços d’unió per tal de lluitar contra aquesta pràctica, insistint “en el control duaner”, segons va manifestar el secretari d’Estat d’Andorra. En aquest sentit, el Govern andorrà va confirmar en la reunió la intenció d’endegar enquestes en l’àmbit sanitari i duaner, sense prejudici de les eventuals investigacions policials, per afrontar les suposades i il.legals importacions.

La visita de Manel Blasi a Madrid va tenir com objecte la signatura del Calendari de Cooperació Esportiva, mitjançant el qual Andorra i Espanya es podran beneficiar de manera recíproca de diferents serveis i prestacions de cada país en matèria esportiva. Així mateix, per part del Govern andorrà es va informar que el Principat traurà profit amb la realització de proves antidopatge “de manera gratuïta”, segons Blasi. També es va acordar que esportistes andorrans tinguin la possibilitat de fer ús de les instal.lacions esportives a càrrec del Consell Superior d’Esports espanyol, a més de fer estades a Espanya. Blasi hi va afegir la possibilitat que aquest servei sigui recíproc entre els dos països.

Visita a l’agència estatal

Blasi va aprofitar el viatge a Madrid per visitar les instal.lacions de l’Agència Antidopatge d’Espanya, on es va entrevistar amb el director Javier Martín Burgo, per visitar després el Centre d’Alt Rendiment de Madrid i la Subdirecció General de Salut i Esport, on el va rebre el subdirector Luis Terreros. Blasi va assegurar que van aprofitar la visita al CAR per prendre nota per la instal.lació que ara mateix continua el seu curs en construcció a Ordino.

El secretari d’Estat també es va entrevistar amb el viceconseller d’Esports de la Comunitat de Madrid, Francisco Javier Hernández, i es va acostar a les instal.lacions esportives madrilenyes.

pdf3.jpg