Vela deixa tancat a Madrid l’acord de reciprocitat per l’accés universitari

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 26 de Març de 2010

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, va viatjar ahir fins a Madrid per tal d’entrevistar-se amb el seu homòleg espanyol, Ángel Gabilondo.

La reunió va centrar-se en la formalització de l’acord de reciprocitat entre els dos països, que garantirà l’accés als estudiants de l’Escola Andorrana a tot el sistema universitari espanyol. La reunió va ser positiva, tal com va assegurar la ministra, ja que va permetre tancar l’acord i ara només resta pendent la seva formalització, la qual l’ha de tancar el Ministeri espanyol d’Interior, va explicar Vela, un punt que es formalitzarà “al més aviat possible”.

Un cop es concreti al 100% aquest conveni, quedarà homologada la prova de Batxillerat andorrana, aprovada a principi d’aquest mes, i que permetrà als estudiants del sistema educatiu andorrà accedir a la universitat espanyola sense haver de fer la selectivitat.

TROBADA EDUCATIVA

L’entrevista entre la titular de Cultura i Gabilondo va produir-se a la capital espanyola al migdia, aprofitant el desplaçament de la ministra a Madrid per assistir ahir i avui al Fòrum Unió Europea-Amèrica Llatina i el Carib sobre Educació, Innovació i Inclusió Social. Allà la ministra va tenir l’ocasió de conversar amb la vicepresidenta del Govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, que va ser l’encarregada d’inaugurar aquest fòrum.

Es tracta d’una reunió preparatòria cara la 6a Cimera de Caps d’Estat i de Govern, que se celebrarà a Madrid el mes de maig. El secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, participa juntament amb la ministra a aquest Fòrum. La presència d’Andorra permet, segons va indicar la ministra Vela, aprofundir en les transformacions en matèria educativa més enllà dels països veïns. “Ser partícips d’aquest Fòrum ens permet estar pendents de tots els canvis que s’estan produint i saber cap a on evoluciona la societat de l’ensenyament”, va concloure la ministra.

pdf3.jpg