Els experts veuen insostenible l’actual model del GAdA

Autor: i. a.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 26 de Març de 2010

Tal com s’ha aplicat fins ara, el model de la gestió del compliment (GAdA) dels funcionaris és “insostenible”. Aquesta és la conclusió a què han arribat els experts en la matèria que han analitzat la situació i que recomanen no canviar el sistema, però si perfeccionar-lo per evitar el “cafè per a tothom”.

En una línia similar, el Govern aposta per vincular la gestió de l’Administració pública a la formació continuada i la implantació de les noves tecnologies.

Segons va explicar Miquel Clua, el director d’Argo, l’empresa que ha elaborat per al Govern l’informe sobre els problemes i les possibles solucions que planteja el GAdA, el fet que els funcionaris no tinguin un sou fix en funció del seu càrrec i que hagin de ser avaluats, “complica les coses”. Amb tot, Clua va descartar canviar el sistema, sinó reformar-lo per no aplicar el “cafè per a tothom” que s’ha aplicat fins ara. Segons les conclusions de l’informe, la majoria d’avaluadors opten per no prendre decisions ni molt favorables ni molt desfavorables i acaben aplicant el GAdA sense fer grans diferències, cosa que encareix molt els costos de l’Administració.

Clua vas recomanar vincular l’avaluació a criteris més concrets, com ara la formació, la gestió política o la modernització. En una línia similar, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va anunciar que en breu l’Executiu presentarà la reforma del GAdA fent èmfasi en la formació continuada, l’excel.lència en el servei al ciutadà i les noves tecnologies.

La Secretaria d’Estat de la Funció Pública i les empreses especialitzades Argos i Humannova van organitzar ahir a la tarda una taula rodona sobre la gestió del personal a l’Administració pública. En la trobada, que va tenir lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, van participar la secretària de la Funció Pública de la Generalitat de Catalunya, Teresa Aragonès; el secretari d’Estat de la Funció Pública, Marc Miró; el regidor de Serveis Interns de Sant Cugat del Vallès, Jordi Puigneró; i la cap de Recursos Humans de l’Ajuntament de Barcelona, Carme Melús.

pdf3.jpg