Un text d’acostament a la UE s’enviarà a Brussel·les en breu

Autor: m. f.
Font: bon dia
Publicat el: 23 de Març de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va visitar ahir al matí les instal·lacions del despatx central de la duana. En el transcurs de la visita, Bartumeu va manifestar que en les setmanes vinents es farà arribar a Brussel·les un document que ha de servir per avançar en l’apropament a la Unió Europea.

D’aquesta manera va remarcar que la duana és “una peça important” per anar cap a aquest acord d’associació amb Europa. I en aquest sentit, durant la visita Bartumeu va assenyalar que estava satisfet de “veure que la responsabilitat amb la qual s’assumeix la gestió de l’acord duaner s’està reforçant”.

Pel que fa a les instal·lacions, el cap de Govern va exposar que les de la duana franco-andorrana “estan molt bé”, tot i que encara hi hagi alguns detalls pendents en què s’està treballant, tal com va afegir. Va recordar, a més a més, que pel que fa a la duana hispano-andorrana, arran de l’esllavissada del riu Runer es va haver de refer i que per tant les instal·lacions són noves i en aquest cas, també, el Govern s’està fent càrrec de les adaptacions pertinents.

Després de fer la visita a les instal·lacions situades a l’edifici Albatros, Bartumeu va mantenir una reunió amb els directors adjunts Jordi Jané i Raül Bartolí. Un cop acabada aquesta trobada, Jané va valorar molt positivament la visita de Bartumeu, que ja havia anat a veure les instal·lacions dels dos punts fronterers al desembre. Jané va assenyalar que ara com ara el cos de duana no té “cap problema important” i que les millores reclamades a les instal·lacions de la duana juxtaposada del Pas de la Casa són unes qüestions de fàcil solució. En aquest sentit, el director adjunt de la duana les va qualificar de “magnífiques” i també va recordar les la nova duana del punt fronterer amb Espanya, que també són noves. Jané va concloure que Bartumeu ja estava “al corrent” dels diferents aspectes del servei ja que de manera sistemàtica s’informa el ministeri.

pdf3.jpg