El Govern presentarà en breu un document per avançar en l’acostament a la Unió Europea

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 23 de Març de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar que confia que «d’aquí a unes setmanes» es pugui presentar el document en el qual treballa l’Executiu per avançar en l’acostament cap a la Unió Europea (UE).

Bartumeu va fer l’anunci ahir durant la visita que va realitzar a les oficines centrals de la Duana. El cap de Govern es va mostrar satisfet «de veure que la responsabilitat amb què s’assumia la gestió de l’acord duaner s’està reforçant », i va comentar que la duana és una «peça essencial » en la proposta d’ampliació d’aquest acord duaner. Finalment, Bartumeu va dir que les instal·lacions frontereres pel cantó francès «estan molt bé» i per l’espanyol va recordar que s’han renovat fa relativament poc. De totes maneres, va reconèixer que s’han de fer adaptacions, de les quals el Ministeri d’Interior «se n’està ocupant».

El Govern fa temps que prepara una ampliació de l’acord duaner amb la Unió Europea, que va entrar en vigor l’1 de juliol del 1991. La Duana, segons Bartumeu, és «una peça essencial » en aquest treball per ampliar l’acord i per «acostar- nos més a un acord d’associació». També va dir que els edificis fronterers estan bé, tot i que va reconèixer que s’han d’adaptar seguint les demandes del cos.

Per la seva banda, el director adjunt del Cos de Duaners, Jordi Jané, es va mostrar satisfet per la deferència mostrada per Bartumeu en visitar les instal·lacions i preocupar-se pel dia a dia de la Duana. Durant la reunió que van mantenir, els duaners van informar també al cap de Govern de les problemàtiques de la rutina del cos i dels projectes en els quals treballen. Així, per exemple, ahir mateix es va iniciar una taula de treball que mirarà d’homogeneïtzar els torns de feina dels duaners. Les conclusions d’aquesta taula les haurà d’aprovar posteriorment l’Executiu abans que es posin en pràctica.

Pel que fa a velles reivindicacions del col·lectiu, Jané va comentar que la problemàtica relativa a la coloració del carburant domèstic ja va ser resolta amb la contractació d’una empresa per fer aquesta tasca, un contracte que s’ha renovat.

pdf3.jpg