Som com Som celebra l’acord del Govern amb el Banc de Sang de Catalunya

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 23 de Març de 2010

L’Associació Som com Som va valorar de manera positiva l’acord assolit entre el Govern i el Banc de Sang i de Teixits de Catalunya.

El president de Som com Som, Nicolás Pérez Barbero va destacar que des del punt de vista del dret a la no discriminació cap als homosexuals, l’acord amb Catalunya és un pas positiu perquè el Banc de Sang i de Teixits «utilitza els criteris mèdics i científics més rigorosos» i deixa clar que els motius d’exclusió de la col·lecta de sang són les conductes de risc i no el fet de pertànyer a un col·lectiu concret. D’altra banda, va lamentar que aquest acord no s’hagués aconseguit abans i ho ha atribuït a una «manca de voluntat política de l’anterior Executiu».

El president de Som com Som va afegir que aquest conveni representa una millora pel país ja que Andorra ara tindrà un proveïdor més de sang.

D’altra banda, Nicolás Pérez Barbero va demanar que es revisi el conveni amb la part francesa, perquè recorda que continua discriminant les persones homosexuals. Per tot això, Pérez Barbero fa una crida a la ciutadania perquè quan vulguin donar sang optin per l’opció catalana que no discrimina el col·lectiu homosexual.

pdf3.jpg