Bartumeu: «No hi ha cap fugida de capitals»

Autor: m. r.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 20 de Març de 2010

Posant el focus en les últimes i comptades intervencions de diners a la frontera hispanoandorrana –un tema en el qual els mitjans catalans es van mostrar especialment incisius durant l’estada del cap de Govern a la Borsa de Barcelona–, Jaume Bartumeu va negar ahir que hi hagi una «fugida de capitals» i va ampliar que «no té res a veure» el fet que s’hagi aixecat el secret bancari amb aquest increment de casos a la Farga de Moles.

El líder del Partit Socialdemòcrata (PS) va eludir al fet que alguns estalviadors que tenien capital a Andorra tenen ara més necessitats de liquiditat a causa del context de crisi, considerant també que a hores d’ara «no estem parlant de quantitats transcendentals». En aquest sentit, Bartumeu va tranquil.litzar els dipositaris de comptes a Andorra recordant les estrictes salvaguardes per transmetre informació fiscal i la impossibilitat d’expedicions massives de pesca, resumint que «les persones sense cap expedient en curs no tenen per què estar més preocupades avui que al gener».

PER LA VIA IMPOSITIVA / D’altra banda, el cap de Govern va recordar que no li correspon a l’Executiu andorrà prendre mesures a la frontera, sinó a Espanya, i va aprofitar per assenyalar que el que sí li toca al Principat és «lluitar contra el contraban, cosa que estem fent» de forma decidida per la via impositiva. Fa dues setmanes el ministre d’Economia i Finances, Pere López, va transmetre un missatge de tranquil. litat sobre les últimes intervencions a la duana. L’Executiu és del parer que es tracta de «situacions puntuals» de persones que necessiten tresoreria.

pdf3.jpg