Gerard Bàrcia: de Canillo a Ordenament

Autor: m. r.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 16 de Març de 2010

El cap de l’oposició canillenca i líder del comitè local no ha passat un any plàcid, tot i que a partir d’ara, i al capdavant del Ministeri d’Ordenament Territorial i Obres Públiques, saldarà l’esperada presència de Canillo al Gabinet de Bartumeu.

Després que el cap de Govern nomenés els sis ministres amb què Andorra ha funcionat durant prop d’un any (tres de la Massana i tres d’Escaldes-Engordany), la disconformitat provinent d’aquesta parròquia va arribar amb l’anunci de la renúncia a la representació local del PS, tot i que el congrés del partit, celebrat aquest estiu, va ser l’ocasió perfecta perquè el cap de Govern i el mateix Bàrcia resolguessin les diferències, arribant fins i tot a caminar junts en la candidatura al comitè directiu, tal com va recordar ahir Bartumeu.

“A mi no se’m van pas queixar”, va afirmar el líder del PS, que va ampliar com la voluntat de retirar-se del comitè local del PS per part de Bàrcia és des de fa temps aigua passada. L’empresari i a partir d’ara nou ministre afronta als seus 46 anys una nova etapa que res s’assemblarà a la comunal. Conseller del Comú entre 1996 i 1999, cònsol menor entre 2000 i 2001 i novament conseller des del 2008 i fins ahir, quan va presentar la seva dimissió, es confessa aficionat a la muntanya, l’esport i les motocicletes. De ben segur que tindrà poc temps per a aquestes aficions amb feines tan necessàries com ara la modificació de la Llei del sòl, la qual ahir va destacar en una conversa amb aquest rotatiu com un dels principals treballs per realitzar d’ara endavant.

Bàrcia confessava ahir estar molt “engrescat” amb la nova etapa que haurà d’afrontar, “tot i que la situació política és difícil”, tal com va assenyalar, a causa de la crisi que afronta Andorra en el marc de la davallada també global. La recepta, doncs, serà “una forta dosi de treball”.

Partidari d’un Govern fort

Fa pocs mesos, en una tribuna a aquest rotatiu, Bàrcia confessava que, atès el fracàs de l’entesa, era l’hora d’“un Govern fort i cohesió al si del Consell General”. El perfil altament polític del canillenc també s’explica amb manifestacions com ara la contrària a la situació viscuda al Consell, que ha derivat en la no-aprovació del Projecte de llei del pressupost. “No és acceptable, ni legítim, ni democràtic, que es forcin bloquejos”, va afirmar en el mateix espai d’opinió, on també va assenyalar que “no seria just i raonable que, per la via de maniobres d’excepció, com ara funcionaments per dotzenes parts, se’ns vulgui acorralar”. A dia d’avui, i amb dotzenes, Bàrcia haurà de donar el màxim de si mateix per contribuir a una gestió d’acord a les expectatives dipositades pel PS.

pdf3.jpg