La propera Universitat d’Estiu tractarà sobre ciències i la presidirà Josefina Castellví

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 16 de Març de 2010

El Govern va presentar ahir la XXVII edició de la Universitat d’Estiu que tornarà a tractar després de deu anys una temàtica científica.

Amb el títol Ciència i societat (Del cosmos a l’àtom passant per la vida), el certamen tindrà diversos canvis, començant per la substitució del president. Així, Juan Goytisolo serà rellevat per la doctora en biologia i oceanògrafa catalana Josefina Castellví, una persona que, segons el secretari d’Estat d’Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles, és molt més adequada per la temàtica d’enguany.

La Universitat d’Estiu es celebrarà del 30 d’agost al 3 de setembre, però també comptarà amb una conferència aquest divendres i una altra a mitjans de setembre. Una altra de les novetats és el canvi d’ubicació, ja que passarà de celebrar- se al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria a fer-ho al de la capital, i retornarà així al lloc d’origen.

Des de l’Executiu es va explicar que s’havia decidit enguany per aquesta temàtica perquè feia molts anys que la Universitat d’Estiu tractava temes humanístics. A més, es va assegurar que avui en dia «la informació científica i tècnica ens envaeix i no coneixem prou la realitat i els problemes que poden portar aquestes idees i tecnologies noves que s’estan desenvolupant».

L’edició d’enguany comptarà amb l’astrofísica Sylvie Vauclair com a moderadora i amb les ponències de diversos científics i físics de reconegut prestigi.

pdf3.jpg