778.262 euros per sufragar ajuts socials

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 5 de Març de 2010

El consell de ministres va aprovar dimecres un avenç de fons de 778.262 euros per fer front a les despeses derivades de prestacions socials no previstes en els comptes de l’exercici anterior.

Tanmateix, el Govern va acordar sol·licitar al Consell General l’aprovació d’un crèdit extraordinari per poder finançar aquestes prestacions i sufragar “els compromisos contrets amb els beneficiaris”.

La major part d’aquests diners (556.541 euros) són per fer front a les obligacions derivades de l’entrada en vigor de la nova Llei de la CASS. Tal com va remarcar l’executiu en un comunicat de premsa, la nova normativa obliga l’administració central a contribuir en el finançament de la branca general, de la branca de jubilació i de la branca de prestacions familiars, però aquesta despesa no estava inclosa al pressupost del 2009 i, per tant, enguany es fa impossible activar la corresponent dotzena part per abonar-les als beneficiaris.

Les pensions de solidaritat per a la gent gran, una de les mesures de la Llei de reactivació econòmica aprovada pel Govern Pintat, tampoc no estaven previstes als comptes de l’exercici passat i, per tant, l’executiu també ha d’incloure- les en el crèdit extraordinari que haurà de votar la cambra parlamentària. La dotació per contribuir que els padrins amb pensions més baixes arribin als 900 euros mensuals ascendeix a 157.117 euros.

La xifra la completen les prestacions econòmiques per desocupació involuntària, la mesura aprovada pel Govern socialdemòcrata per ajudar els treballadors en situació d’atur. Aquestes últimes comporten una despesa de 64.603 euros.

pdf3.jpg