Com era previsible, tot i les múltiples conjectures llançades sobre canvis de vot i possibles absències, el pressupost del 2010 va ser finalment refusat pel Consell General en no obtenir la majoria necessària per continuar endavant.
La pinça formada pel grup parlamentari reformista i Andorra pel Canvi va sumar els mateixos vots que el grup socialdemòcrata –14– i va bloquejar els comptes públics elaborats per l’Executiu de Jaume Bartumeu per enguany, que es veurà obligat així a recórrer a governar amb dotzenes parts. Tot i que fa una mica més de dos mesos, quan el Consell va desestimar les dues esmenes a la totalitat al projecte de llei del pressupost, el cap de Govern va considerar que el resultat d’aquelles votacions «obria la via parlamentària» i deixava «un bon escenari per negociar» el pressupost, el resultat final no deixa en bon lloc la capacitat negociadora de cap grup del Consell General.
Tant el Govern com els tres grups parlamentaris es van limitar a reiterar els seus arguments a favor i en contra d’un pressupost «destinat a la reactivació», en paraules del ministre d’Economia i Finances, Pere López. Una opinió contrària a la mantinguda per Eusebi Nomen (ApC), que es va mantenir en el guió previst i va acusar l’Executiu de calcar els pressupostos dels anteriors Governs, en «no voler concretar les solucions i no atrevir-se a fer els canvis necessaris». Nomen va indicar que era «un pressupost de dèficit econòmic i social» i que, a més de mancances, està «ple d’errades. Nomen després d’anunciar el vot negatiu del seu grup al pressupost va tornar a oferir el seu ajut per elaborar uns comptes nous, sense especificar, això sí, cap possible mesura. El líder de la plataforma va també advertir l’Executiu sobre la «incomoditat» produïda per fer públics els resultats d’una enquesta pública sobre política dos dies abans del debat del pressupost. En aquest sentit, Nomen va indicar que «està fora de lloc fer això», en al·lusió a una suposada utilització política de l’enquesta i va negar que la seva formació es limités a fer un bloqueig parlamentari.
D’altra banda, els reformistes van incidir en els mateixos raonaments del debat del passat 29 de desembre. El pressupost elaborat pel Govern socialdemòcrata «no conté cap mesura de reactivació econòmica», «no quadra políticament», ni tampoc «econòmicament», va explicar Jaume Serra (CR). El conseller reformista va anunciar el vot contrari del seu grup parlamentari, tot avisant que el suport dels consellers socialdemòcrates a quatre reserves d’esmena de CR al pressupost era un simple moviment «tàctic» i que era una «llàstima» que no s’hagués produït aquest canvi de criteri al si de la Comissió. Serra va avançar, igual que Joan Gabriel, que unes posicions més obertes del grup socialdemòcrata en la discussió de l’articulat del pressupost del 2010 podia haver variat el resultat de la votació final.