Jaume Bartumeu acusa CR i ApC de voler bloquejar l’Administració

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 5 de Març de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va carregar contundentment contra l’oposició després de la votació en el Consell General en què el pressupost no va passar ja que Andorra pel Canvi (ApC) i Coalició Reformista (CR) hi van votar en contra.

Segons el mandatari: «Sabíem que el senyor Nomen i el que ell representa havien decidit bloquejar l’Administració. A més, el senyor Gabriel va ser desautoritzat pel seu partit quan va presentar aquella proposta perquè es pogués aprovar el pressupost». Per Bartumeu, «no se’n sortiran els qui volen bloquejar». També va afegir que «els ciutadans poden veure que gent que ve del partit liberal diu que no tenim una proposta econòmica». Segons va comentar, va ser precisament el Govern del Partit Liberal el qui va deixar Andorra amb un deute de 1.200 milions.

D’altra banda, el líder d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, va assegurar que «amb tres consellers no es pot bloquejar res» i va afegir que votarien favorablement a un nou pressupost. Finalment, Jaume Serra, de Coalició Reformista, va recordar que hi havia hagut 39 esmenes que el Partit Socialdemòcrata (PS) no els havia aprovat, cosa que feia difícil aprovar els comptes públics.

Durant la sessió del Consell General d’ahir també es va aprovar amb els vots a favor del PS i ApC la reducció al 5,5% del cànon sobre l’electricitat i el telèfon. Nomen va comentar que, malgrat ser una llei d’article únic, havia tingut nou esmenes i va recordar que ApC havia optat per suprimir aquest cànon.

Serra va assegurar que CR s’havia abstingut en aquesta votació perquè no se’ls havia facilitat tota la informació demanada i perquè pensen que és «indiscriminada» ja que afecta tant les grans fortunes com les persones que tenen menys recursos.

pdf3.jpg