El Govern autoritza un avanç de fons d’uns 778.000 euros destinats a Benestar Social

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 5 de Març de 2010

El Consell de Ministres va autoritzar un avenç de fons de prop de més de 778.000 euros per assumir les despeses derivades de l’aplicació de la legislació vigent en matèria de Benestar.

Alhora, el Govern va acordar sol·licitar l’aprovació d’un crèdit extraordinari per aquests conceptes, que haurà de ser aprovat al Consell General.

La quantitat més elevada a què ha de fer front el Govern és d’uns 556.000 euros, i fa referència a les despeses que ha d’assumir des de l’entrada en vigor el passat 1 de novembre del 2009 de la llei de la seguretat social. L’article 86 d’aquesta llei preveu que el Govern ha de contribuir al finançament de les despeses de la branca general, de la de jubilació i la branca de prestacions familiars. El Govern assenyalava també que aquesta despesa no està prevista a la partida corresponent de l’exercici 2009 i, per tant, no es disposa de la dotació pressupostària necessària que correspondria a una dotzena part del pressupost de l’any anterior.

D’altra banda, el Govern va destacar també que una altra despesa a què ha de fer front el Govern és la referent a les pensions de solidaritat per a la gent gran, que es van fixar com una mesura de reactivació econòmica, el 18 de desembre del 2008, i es van regular al Reglament de data 18 de febrer del 2009.

La mesura comportarà una despesa de uns 157.000 euros, no prevista a la partida corresponent del pressupost per a l’exercici del 2009. En conseqüència, tampoc no es disposa de la dotació corresponent a la dotzena part del pressupost de l’exercici del 2009.

pdf3.jpg