Una patrulla mòbil cobrirà les diferents parròquies

Autor: eva arasa
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 3 de Març de 2010

Una patrulla central mòbil serà clau en la consolidació d’un model de Policia de proximitat, en un moment en què la conjuntura econòmica no permet dotar pressupostàriament l’ampliació del cos. Així es desprèn de les declaracions del ministre d’Interior, Víctor Naudi, que ahir va assistir a l’acte de jurament del càrrec de quatre nous agents de la Policia andorrana.

A més dels nous agents, que pertanyen a una promoció que es va començar a formar l’any passat, aquest exercici es crearà una nova plaça al cos.

La implementació i la millora del model de Policia de proximitat, que Naudi va assegurar que continua sent una prioritat del Govern, passa sobretot per una reestructuració del cos, ja que “en un context de crisi econòmica no podem créixer en nombre d’agents, sinó que cal adaptar l’estructura i el funcionament del cos a les necessitats”. Després de reunir-se amb els cònsols de les set parròquies, Interior ha recollit les necessitats copsades per cada Comú en matèria de seguretat ciutadana i està acabant d’ultimar una proposta de reestructuració de la Policia.

Una de les primeres accions que Interior ha posat en marxa és la reestructuració del destacament de Policia del Pas de la Casa. Aquí s’han començat a aplicar uns nous horaris, amb torns de 10 a 12 hores que permeten tenir una major disponibilitat d’agents.

NECESSITATS ESPECÍFIQUES

El titular d’Interior va explicar, així mateix, que es crearà una patrulla mòbil: “Es mantindran les policies locals amb una presència fixa i una patrulla central que farà unes rotacions parròquia per parròquia”. Aquesta patrulla ha de donar cobertura a les necessitats específiques de cada parròquia: “No és el mateix el Pas de la Casa a l’estiu que a l’hivern, igual que no és el mateix una parròquia on hi ha molts locals d’oci nocturn que una parròquia on n’hi ha pocs”, deia Naudi.

Allà on es reforçarà especialment la presència policial és a les parròquies centrals, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. És aquí on, estadísticament, “es produeixen més casos conflictius”, tal com assenyalava el ministre. L’objectiu del Govern és que la seguretat segueixi sent un tret distintiu del país.

pdf3.jpg