Govern i contractistes estan d’acord a canviar la Llei del sòl

Autor: ricard poy
Font: diari d'andorra
Publicat el: 2 de Març de 2010

L’actual Llei del sòl no és òptima en un context en el qual cal una reactivació i per tant caldria modificar alguns aspectes per ajudar que la construcció no continuï el degoteig constant de pèrdues de llocs de treball.

Aquesta seria la principal conclusió de la trobada entre Jaume Bartumeu i una representació de l’Associació de Contractistes, encapçalada pel president, Joan Jiménez. Bartumeu coincideix en la necessitat de modificar el text, segons va explicar el gerent de l’Associació de Contractistes, Carles Pascuet. En la trobada, el cap de Govern va recordar que el Partit Socialdemòcrata discrepava obertament de la legislació.

Ara s’obre un període d’estudi respecte a quins són els punts de la llei que cal modificar. En la trobada no es va parlar de quines serien les mesures concretes, tot i que els contractistes es van “comprometre”, segons el gerent de l’associació, a elaborar una sèrie de propostes que consideren importants per a la reactivació del sector. Actualment, la construcció es manté en uns nivells molt baixos que fan perillar la supervivència de les empreses i Pascuet es va mostrar esperançat que la trobada amb Bartumeu pugui marcar un punt d’inflexió per disposar de mesures que ajudin a la recuperació del sector.

MÉS INVERSIÓ PÚBLICA

Un dels punts importants per als contractistes és buscar la fórmula perquè es pugui aconseguir una major inversió. En aquest punt, Pascuet va destacar que els contractistes demanen “fórmules imaginatives” per ajudar a la reactivació del sector si finalment no es disposa del pressupost per enguany. L’important, segons Pascuet, és que no es perdin llocs de treball.

pdf3.jpg