El Govern afirma que la llei impedeix que els comuns armin els agents de circulació

Autor: redacció/ana
Font: més andorra
Publicat el: 2 de Març de 2010

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va enviar una carta a la Comissió Interparroquial dels agents de circulació en la qual afirma que ni la llei de competències dels comuns del 1993 ni la llei d’agents de circulació del 2005 permeten a la comissió dotar els agents d’elements de protecció.

El Govern respon així a l’aprovació l’any passat per part de la Comissió que aquells comuns que volguessin –i amb la formació adequada– podrien autoritzar que els seus agents duguin una porra extensible «com a element de protecció i defensa personal».

La conclusió del Govern és que els comuns no tenen competències per dotar els agents de circulació d’atribucions que només pot tenir la Policia. I la carta diu clarament que «el més convenient és continuar el marc de col·laboració vigent» entre uns agents i altres. El president de la Comissió Interparroquial, el cònsol Josep Maria Camp, va declarar que el fet que els agents tinguin elements de protecció no vulnera ni la llei de competències dels comuns ni la dels agents de circulació. Camp va dir que «ho fem d’acord amb les nostres competències», entre les quals s’hi compta «la de la bona convivència». El cònsol massanenc creu que és absolutament necessari que per assegurar aquesta bona convivència que els agents duguin aquestes eines «de protecció i defensa». Camp va indicar que no necessiten cap autorització del Govern per executar aquesta mesura i es pren la carta de Naudi com a informativa, ja que segons la llei de competències comunals i l’informe jurídic encarregat per la comissió «això es pot portar». El president de la interparroquial va recordar que no és obligatori que els agents duguin la porra extensible i que cada Comú farà el que cregui convenient. Ordino, la Massana i Sant Julià ja havien manifestat anteriorment la intenció de dotar els seus agents d’aquestes eines.

pdf3.jpg