L’obra de la Seu de la Justícia, declarada d’interès nacional

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 1 de Març de 2010

El Govern ha aprovat com a projecte d’interès nacional la construcció de la nova Seu de la Justícia i l’ampliació de l’edifici administratiu a la unitat d’actuació del Prat del Rull del Pla d’Ordenament i Urbanisme (POUP) de la parròquia d’Andorra la Vella, tal com es contemplava que s’havia de fer en l’article setè del conveni relatiu als entorns de Casa de la Vall, signat per l’executiu, el Consell General i el Comú de la capital. Segons la llei, les edificacions declarades projectes d’interès nacional, no estan sotmeses a l’autorització dels comuns. Tot i així, les corporacions comunals tenen dret a fer arribar a l’Executiu un informe no vinculant sobre les consideracions que puguin tenir sobre el projecte.

L’article 63 de la LGOTU estableix que és preceptiu, tot i que no vinculant, l’informe del Comú, en aquest cas el d’Andorra la Vella, on s’emplaça el projecte d’interès nacional. En compliment del requisit esmentat, el Ministeri d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura va sol.licitar un informe a la corporació de la capital que ha estat tramés el 18 de febrer d’aquest mateix any.

Segons l’esmentat informe, l’Àrea d’Urbanisme del Comú valora favorablement el document Memòria per declarar projecte d’interès nacional la construcció de la nova seu de la justícia i ampliació de l’edifici administratiu a la unitat d’actuació PP-NC-08- Prat del Rull del POUP d’Andorra la Vella. La construcció d’aquestes dues obres ja ha estat comunicada al Comú de la capital perquè les aprovi.

pdf3.jpg