El Govern crea una comissió interministerial per lluitar contra l’intrusisme empresarial

Autor: rosa burgos
Font: més andorra
Publicat el: 1 de Març de 2010

El Govern va aprovar dissabte la creació de la Comissió Interministerial contra l’intrusisme empresarial. L’objectiu de la comissió serà vetllar per la protecció dels empresaris i comerciants legalment establerts al país per fer front als que operen en el mercat sense autorització o de manera irregular.

Segons Govern, hi havia la necessitat de coordinar des dels diferents departaments de l’Administració una actuació conjunta en matèria de prevenció i lluita contra l’intrusisme empresarial a Andorra. Aquesta coordinació permetrà tenir una visió multidisciplinària que comportarà una millor efectivitat i agilitat en l’adopció de mesures.

La Comissió Interministerial de lluita contra l’intrusisme empresarial es compondrà de nou membres designats en qualitat de representants dels ministeris d’Economia i Finances, i d’Interior. Estarà integrada per un representant per a cada una de les àrees, les unitats o els serveis següents: Transports, Comerç, Duana, Tributs, Policia i Immigració; un jurista adscrit a l’Administració general, un delegat del ministre d’Economia i Finances, així com un delegat del ministre titular de l’Interior. Cada representant tindrà assignat un de suplent i ocasionalment es podrà demanar l’assistència a la Comissió de representants d’altres departaments, serveis o àrees de l’Administració pública o del sector privat, relacionats amb l’objectiu i les funcions de la Comissió.

Aquesta Comissió estarà copresidida pels delegats del Ministeri d’Economia i Finances i del Ministeri d’Interior. Paral·lelament, un membre de la Comissió assumirà el càrrec de secretari de manera periòdica.

La Comissió Interministerial per la lluita contra l’intrusisme empresarial es reunirà mensualment. A més, es podran convocar reunions extraordinàries sempre que sigui necessari a petició de la presidència d’un o diversos membres de la Comissió.

El decret de creació i funcionament d’aquesta comissió estipula que es constitueixi com un òrgan tècnic i consultiu de l’Executiu, que defensarà l’empresari des del principi del lliure comerç i protegirà els empresaris i comerciants del país i controlarà els que operen al mercat sense autorització o de manera irregular.

També es preveu la creació d’un centre de denúncia on es puguin adreçar els afectats que detectin qualsevol tipus d’intrusisme i acció il·legal dins del sector.

La creació d’aquesta comissió s’emmarca dins de les accions de reactivació econòmica que el Govern té previst posar en pràctica durant les properes setmanes.

pdf3.jpg