La construcció de la nova Seu de la Justícia és declarada projecte d’interès nacional

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 1 de Març de 2010

El Govern va aprovar com a projecte d’interès nacional la construcció de la nova Seu de la Justícia i l’ampliació de l’edifici administratiu a la unitat d’actuació del Prat del Rull del Pla d’Ordenament i Urbanisme (POUP) de la parròquia d’Andorra la Vella, tal com es contemplava que s’havia de fer en l’article setè del conveni relatiu als entorns de la Casa de la Vall, signat per l’Executiu, el Consell General i el Comú de la capital.

Segons la llei, les edificacions declarades projectes d’interès nacional no estan sotmeses a l’autorització dels comuns. Tot i així, les corporacions tenen dret a fer arribar a l’Executiu un informe no vinculant sobre les consideracions que puguin tenir sobre el projecte.

En aquest cas l’Àrea d’Urbanisme del Comú d’Andorra la Vella va valorar favorablement l’informe tramès des del Ministeri d’Ordenament Territorial i Agricultura per declarar projecte d’interès nacional la construcció de la nova Seu de la Justícia i l’ampliació de l’edifici administratiu.

Aquesta aprovació es dóna setmanes després que el Consell General, el Govern i el Comú d’Andorra la Vella signessin el Conveni de Reordenació urbanística dels entorns de Casa de la Vall. Amb aquest conveni es regularitzava definitivament el canvi d’ubicació de la nova Seu de la Justícia al Prat del Rull. El document del conveni especifica els dotze punts del pacte signat pel síndic general, Josep Dallerès; el ministre d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer. La modificació de la reordenació urbanística dels entorns de Casa de la Vall va ser justificada per les tres institucions per «incrementar la superfície prevista al projecte de la nova Seu de la Justícia» i «donar al conjunt de l’entorn actual de la Casa de la Vall una millor integració urbanística, una valorització de la zona i una millora de la qualitat de les edificacions». El conveni no varia respecte a l’esborrany sobre el qual s’havia treballat anteriorment.

pdf3.jpg