L’ampliació del Lycée permetrà fer aparcaments per a Encamp

Autor: Clara Garnica
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 10 de Febrer de 2010

Les obres d’ampliació del Lycée continuen endavant, i ja tenen pressupost, que serà d’entre 15 i 20 milions d’euros, segons va comunicar ahir el director del centre, Josep Santamarta. Aquest cost l’haurà d’assumir l’Administració central francesa, a partir d’uns terrenys que ha facilitat el Govern andorrà, pròxims a la rotonda de l’entrada a Encamp.

L’actuació governamental en aquest sentit és habilitar el terreny i predisposar-lo a la construcció de l’obra. En aquest sentit, la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, va explicar que la voluntat és aprofitar l’actuació per ubicar-hi una zona amb aparcaments, “molt necessària per a Encamp”. Segons va explicar la ministra, “el terreny està molt soterrat i s’ha d’aixecar, motiu pel qual volem aprofitar l’aixecament d’aquest espai per fer-hi un pàrquing”. Una altra opció que es planteja el ministeri és la d’habilitar un espai per a emmagatzematge.

Aquests treballs d’adequació de terrenys s’iniciaran l’any vinent, segons va informar Vela, i ja “s’inclouran al Pressupost del 2011”. Abans, però, s’haurà de firmar el conveni definitiu de cessió dels terrenys i d’implicació francesa al projecte. Tant Vela com Santamarta van confirmar que aquesta signatura es rubricarà al març durant la comissió mixta francoandorrana que tindrà lloc a París. De moment, la part francesa ja ha reservat 50.000 euros en concepte d’estudis preliminars a la zona.
El director del Lycée va manifestar que el nou edifici podrà acollir fins a 450 alumnes de l’escola de Secundària d’ensenyament francès.

1.600 ALUMNES L’ANY VINENT
Santamarta va reiterar la urgència d’iniciar com abans millor la nova instal.lació, tenint en compte que el nombre d’alumnes matriculats al Lycée no para d’augmentar. De fet, per al curs que ve el centre arribarà al seu màxim d’escolars des de la seva creació. “Arribarem als 1.600 estudiants, 900 dels quals seran del col.legi”, va explicar Santamarta, que va parlar d’un “important problema d’espai”.

Per establir una comparativa, el director de l’institut francès va explicar que els estudis de Batxillerat han passat de 155 alumnes al 2002 als 300 actuals.

pdf3.jpg