El Govern atorga 12 milions de € en ajuts als petits hotelers i comerciants

Autor: Irene Casasayas
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 10 de Febrer de 2010

Una de les propostes que recull el pla d’accions i d’objectius turístics del Govern és la incorporació d’una partida de 12 milions d’euros que es destinarà a l’ajuda de petits hotelers i comerciants.

L’Executiu ha arribat a un acord amb l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA) per fer efectiu el propòsit de subvencionar els establiments que hagin quedat obsolets i requereixin una renovació o, d’altra banda, afavorir l’impuls de noves iniciatives empresarials innovadores. Aquesta informació es desprèn de la trobada que van mantenir ahir els mandataris comunals amb el ministre d’Economia i Finances, Pere López, i el gerent d’Andorra Turisme, Àlex Andrés, al Comú d’Escaldes-Engordany. Tal com va explicar López, la reunió va servir per exposar les línies principals de les actuacions en matèria de turisme d’aquest any davant dels cònsols.

Cal recordar que les corporacions locals han col.laborat amb una dotació econòmica de 763.000 euros en total per tal d’unir esforços amb el Govern en matèria de promoció turística. Com a portaveu, la cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, va mostrar l’agraïment per l’exposició de la política comercial i turística i va oferir el suport dels mandataris comunals a la proposta presentada pel ministre.

ENTRAR EN EL JOC
Durant la trobada, el polític massanenc va desglossar totes les accions que es volen desenvolupar quant a la promoció, la legislació, així com el pla de suport i reactivació del comerç. És en aquesta darrera qüestió en la qual els cònsols van sol.licitar que –en el moment de modificar els reglaments que desenvolupen la Llei general d’allotjaments turístics– es contempli alguna ajuda per als hotels familiars, que, segons Bonell, “n’hi ha molts i no poden entrar en el joc en el qual juguen els hotels més grans en matèria comercial o de màrqueting”.

Tanmateix, una altra de les preocupacions posades sobre la Taula de Turisme i Comerç, que se celebra mensualment, són els comerços que mostren una imatge obsoleta, negocis dels quals el ministre va assegurar que es beneficiaran de les ajudes previstes.

BONELL, A ANDORRA TURISME
López va mostrar la seva satisfacció tant pel fet que “s’hagi reforçat la col.laboració entre el Govern i els comuns en matèria turística” –ja que hi ha la garantia que l’aportació econòmica de les corporacions tindrà continuïtat– com també per la incorporació d’un representant dels cònsols (Bonell) al consell d’administració d’Andorra Turisme des del mes de desembre passat.

pdf3.jpg