Micallef demana la ratificació de la Carta d’Autonomia Local

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 10 de Febrer de 2010

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, es va reunir ahir amb el president en exercici del Congrés dels Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, Ian Micalleff, que va venir acompanyat del secretari executiu de la Cambra de Poders Locals del Consell d’Europa, Jean-Philippe Bozouls.

L’objectiu de Micallef, que va iniciar la seva ronda de visites als estats no signataris, era aconseguir la ratificació andorrana de la Carta europea d’Autonomia Local, que té el suport de tots els estats membres del Consell d’Europa a excepció de Mònaco, San Marino i Andorra.

En aquest sentit, el Govern va informar que s’espera que el Principat “pugui ratificar la carta ben aviat”. De fet, Micallef pretenia contemplar quins son els aspectes que impedeixen a Andorra la ratificació d’aquest text i, juntament amb l’opinió dels altres dos estats esmentats, presentar un informe al Consell d’Europa el pròxim 16 de març amb les seves conclusions.

La Carta Europea d’Autonomia Local és el primer text internacional que recull els principis de base de l’autonomia local i garanteix els drets de les col.lectivitats i dels seus electes. Va ser adoptada pel Consell d’Europa el 1985 i afirma el rol de les col.lectivitats locals com un primer nivell de democràcia i que va esdevenir un tractat de referència en aquest àmbit.

pdf3.jpg