Alay reclama una implicació global en el medi ambient

Autor: agències
Font: bon dia
Publicat el: 10 de Febrer de 2010

El ministre d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay, va apel·lar ahir a la implicació de totes les esferes polítiques, socials i econòmiques d’Andorra i dels països veïns per afrontar els reptes mediambientals que es presenten i establir unes línies de canvi.

Alay va fer aquesta crida durant el discurs realitzat al tretzè Congrés de viabilitat hivernal, que se celebra al Quebec. El ministre va ressaltar que per afrontar els reptes cal abordar dos aspectes que considera fonamentals: la dimensió social i la política.

El ministre va fer èmfasi en la necessitat de la innovació social per canviar algunes de les polítiques mediambientals, però va reconèixer que aquesta és la part més difícil de dur a terme perquè ha de superar “les resistències provocades per la inèrcia social i els interessos econòmics i polítics, sempre presents en aquest ambient”. Per aquest motiu, Alay va assenyalar que “és del tot necessari no solament l’evolució dels valors de la societat, sinó també la capacitat de lideratge dels governs de tot nivell i, especialment al nostre país, la cooperació social i empresarial, sobretot dels països fronterers”.

Durant la seva intervenció, Alay va apostar per fer petits canvis graduals en lloc de voler canviar totes les polítiques de cop, per assegurar que el missatge arribi correctament als ciutadans i no d’una manera forçada. A més, Alay creu que la manera de combinar adequadament el creixement econòmic i el respecte al medi ambient és “sumar esforços entre les administracions, les empreses, els grups socials, les famílies i els ciutadans” i “evitar l’enfrontament ideològic o polític i el rol patrimonial de l’exclusivitat de les solucions”.

Alay va viatjar al Quebec acompanyat de la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ja que la capital serà l’amfitriona del proper Congrés de viabilitat hivernal. Ferrer va detallar en la seva intervenció les especificitats del pla de neu que es posa en marxa a la parròquia en el cas de nevades.

pdf3.jpg