El pla d’objectius turístics tindrà 12 milions d’euros per ajudar a la remodelació d’establiments

Autor: e. o. g.
Font: més andorra
Publicat el: 10 de Febrer de 2010

El pla d’accions i objectius en l’àmbit del turisme i el comerç pel 2010 en què treballa el Govern es preveu que compti amb ajudes per a la renovació d’establiments i per a iniciatives empresarials innovadores, segons va comentar la representant dels comuns i cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell.

La partida prevista per a aquest efecte i gràcies a acords amb l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA) és d’uns 12 milions d’euros. Aquestes ajudes responen a la preocupació expressada pels mandataris comunals en relació a la situació que viuen hotels familiars i comerços que potser han quedat «obsolets». Així es recollia una de les demandes formulades pels cònsols en la reunió que van mantenir amb el ministre d’Economia i Finances, Pere López, tot i que no l’única que es tindrà en compte.

A part d’aquestes ajudes, que encara no se sap si seran en forma de subvencions o de crèdits tous, no va transcendir cap altre detall sobre aquest pla d’accions i objectius pel 2010, que es preveu que es presenti públicament la setmana vinent. De totes maneres, tant des del Govern com des dels comuns es va voler transmetre un missatge d’unitat: «La imatge que hem de donar és que la col·laboració es reforça», va declarar López, una col·laboració que s’haurà d’estendre al sector privat i aconseguir, «cada vegada, objectius més ambiciosos». Així, també van sortir al pas del conflicte que sembla haver-hi amb el Comú de Sant Julià de Lòria, l’únic que ahir no era representat a la reunió que van celebrar a les instal·lacions del Comú d’Escaldes-Engordany. Segons el ministre, la discrepància només està en la forma. El Comú lauredià considera que les explicacions del ministre es podrien haver fet en el marc de la reunió de cònsols, però a l’entendre de López, i també de la resta de comuns, «hi ha una clara voluntat de participar» per part de Sant Julià de Lòria. De fet, «l’aportació dels comuns està garantida per aquest any 2010», segons va assenyalar López, que va voler deixar clar que Andorra Turisme tindrà pressupost, si no és amb l’increment previst del 2%, serà el mateix que el del 2009. Així mateix, va remarcar que la corporació de Sant Julià de Lòria és un dels comuns que més activament participa a la Taula de Turisme i Comerç.

pdf3.jpg