El Liceu Comte de Foix pretén ampliar la formació especialitzada de turisme

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 10 de Febrer de 2010

El director del Liceu Comte de Foix, José Santamarta, va assegurar que «voldríem també un BTS de 2 anys de turisme i així l’hoteleria andorrana tindria més treballadors qualificats».

Aquest objectiu el va donar a conèixer durant la jornada de portes del BTS que va acollir ahir el centre educatiu i a què van assistir el cap de Govern, Jaume Bartumeu; la ministra de Cultura, Susanna Vela, i el secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig. Vela va afirmar que la possibilitat que aquesta formació superior adreçada al món del treball s’ampliï al turisme és positiva. Santamarta també va comentar el desig que els joves que cursen el BTS al Liceu puguin gaudir d’un any més d’aquesta formació a la Universitat d’Andorra i així puguin obtenir un títol de llicenciat.

Actualment al Liceu Comte de Foix hi ha una dotzena de joves que estudien el BTS, una formació que té com a gran objectiu que els alumnes es puguin integrar a les empreses. Segons Santamarta, «fa quasi 20 anys que existeix aquesta formació a Andorra i la gran majoria dels que l’han cursat es queden al país. Es tracta d’uns estudis que tenen molta demanda». També va dir que «el nostre objectiu és que tots els alumnes tinguin feina, si ho volen, a Andorra» i va comentar que una bona part dels que cursaven aquests estudis s’havien quedat treballant a les empreses on havien fet les pràctiques.

Durant aquesta jornada també es va comentar que serà durant la propera trobada de la comissió educativa franco-andorrana, al mes de març a París, quan es signi el conveni per a procedir a l’ampliació del Liceu a Encamp.

Santamarta va comentar que aquesta ampliació serà molt necessària ja que el nombre d’estudiants al Liceu ha crescut molt i «l’any vinent tindrem 1.600 alumnes».

pdf3.jpg