Villatoro guanya el Premi Ramon Llull amb ‘Tenim un nom’, una història sobre el Barça

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 29 de Gener de 2010

L’Auditori Nacional a Ordino va acollir ahir el lliurament del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que enguany ha recaigut en un autor català molt conegut: Vicenç Villatoro per una novel·la que té el Barça com a tema central.

El relat guanyador d’aquesta trentena edició porta per títol Tenim un nom, que fa referència a una estrofa de l’himne del club blaugrana. Es tracta de la història d’un periodista que retorna a Catalunya després d’haver viscut fora molts anys i que es retroba amb el seu fill. A través de la passió per l’equip de futbol, reprenen la seva relació i acaben viatjant junts a París per veure la final de la Champions del 2006, que va acabar guanyant el Barça.

Segons l’escriptor català, «a mi el que em sorprèn és que el Barça no hagi estat present en més narradors catalans. És un llibre fet a favor del Barça des d’una simpatia per allò que es narra. I d’una empatia a favor del Barça i de la vida». Segons l’autor, «és un llibre que s’ha escrit en l’any de les 6 Copes. Per mi ha estat molt central escriure aquest llibre sense ser autobiogràfic». Villatoro va afirmar que un dels referents de l’obra és El factor humà de John Carlin en què s’ha basat la pel·lícula de Clint Eastwood Invictus. El lliurament del guardó va comptar amb la presència del cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el conseller de Cultura i Mitjans de comunicació català, Joan Manuel Tresserras. La dotació econòmica del premi és de 90.000 euros i enguany s’hi van presentar 71 obres.

pdf3.jpg