Vela considera “idoni” el lloc proposat per a l’escola d’Encamp

Autor: P.G.
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 27 de Gener de 2010

La ministra d’Educació, Susana Vela, va explicar que considera “idoni” el lloc que el cònsol d’Encamp, Miquel Alís, va proposar per a la ubicació de la futura Escola Maternal i de Primera ensenyança, la Prada de Moles. Tot i això, Vela no va donar res com a definitiu, ja que, segons la ministra, “encara cal més informació i algunes reunions tècniques” per determinar el lloc. Malgrat això, la màxima responsable d’Educació va explicar que aquesta escola és una de les principals prioritats en matèria d’instal.lacions d’aquest ministeri.

La proposta del lloc va ser tramesa a la ministra per carta, segons va explicar Alís en la darrera sessió de consell del Comú. El terreny assenyalat és sota la rotonda de l’entrada a Encamp, molt a prop d’on anirà ubicat el Lycée ja acordat.

Aquestes declaracions les va pronunciar la ministra en l’acte d’inauguració de la Escola Andorrana de Segona ensenyança d’Encamp, que, segons va destacar Vela, “és la més completa del país”. L’escola de Segona ensenyança de la Vall d’Orient disposa d’una sala d’acolliment per a nouvinguts, única en tots els centres escolars del país. Els alumnes nous segueixen les classes amb la resta de companys, però en els ensenyaments de les llengües vehiculars d’Andorra, com és el català, castellà i francès, es desplacen a aquesta aula i tenen un aprenentatge específic i de suport.

La ministra va explicar que l’aula d’acolliment és la primera que existeix a Andorra, tot i que va descartar que aquest projecte es pugui ampliar a altres escoles del Principat, per la plena ocupació, “ja que les aules de les escoles estan al 100%”, va dir Vela. L’escola va començar a construir-se al 2000 i va obrir portes el 9 de setembre passat.

pdf3.jpg