Vela veu “idoni” ubicar a Prada de Moles la primària d’Encamp

Autor: Abel Gallardo
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 27 de Gener de 2010

El ministeri d’Educació veu amb bons ulls els terrenys que ha proposat el comú d’Encamp per construir la nova escola de primera ensenyança i maternal d’aquesta parròquia. El cònsol major d’Encamp, Miquel Alís, ha ofert uns terrenys ubicats al costat de Prada de Moles per fer l’equipament.

“Es tracta d’una actuació prioritària del Govern perquè l’escola s’està quedant realment petita”, comentava la ministra d’Educació, Susanna Vela, que hi afegia que es tracta “d’uns terrenys que ens agraden molt”. La responsable d’Educació va fer aquestes declaracions ahir  en la inauguració de l’escola andorrana de segona ensenyança de la Vall d’Orient. Des del ministeri declaraven que ara caldrà fer reunions tècniques i recopilar més informació sobre el lloc. De totes maneres, la ministra va opinar que la ubicació “és idònia” per construir-hi aquest equipament educatiu. Susanna Vela assegura que un dels actius que comportaria ubicar els centres educatius a Prada de Moles és que tots els equipaments d’aquest tipus estarien situats  al mateix indret i això aniria bé a l’hora d’organitzar el trànsit d’autobusos i la mobilitat dels  alumnes. Tot i que el projecte està en fase d’estudi, el Govern podria donar-hi el vistiplau després d’unes reunions tècniques per especificar les característiques del sòl.

Alís va oferir aquests terrenys després que el Govern demanés col·laboració per fer-hi l’ampliació del liceu Comte de Foix, ubicat a la mateixa zona.

pdf3.jpg